Update Hackpoging Kaseya Software

Vandaag, op zondag 4 juli om 12:00 uur hebben wij met behulp van speciaal ontwikkelde software kunnen bevestigen dat op ons Kaseya platform geen Indicators of Compromise (IoCs) zijn aangetroffen.

Dit bevestigd ons zeer sterke vermoeden dat ons Kaseya platform dat wij hosten op onze eigen servers niet is aangevallen door de zeer grote, wereldwijde hackactie die afgelopen vrijdag is gestart.

Uitvoerige controle van de omgevingen van klanten heeft tevens geen enkele verdachte situatie opgeleverd.

Ons team staat continu in contact met het security team van Kaseya en zijn we in afwachting van een securitypatch alvorens we ons platform weer in gebruik te kunnen nemen.

Dit doen wij vanzelfsprekend pas als voldoende zeker is dat onze systemen veilig weer in productie genomen kunnen worden.

Uw systemen hebben dus geen risico opgelopen, gerelateerd aan deze cyberaanval en kunt u de systemen normaal blijven gebruiken.

Indien u twijfelt over eventuele risico’s neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen het IoC-onderzoek naar sporen van deze hackpoging op uw systemen uitvoeren. Omdat onze omgeving niet is gehacked is de kans op IoCs op uw omgeving vrijwel uitgesloten omdat de besmetting zich via het beheerplatform verspreidt.

Robin Nijhof
Ceo