Fishingmail n.a.v. wereldwijde hack

Fishingmail n.a.v. wereldwijde hack

We hebben geconstateerd dat er naar aanleiding van de wereldwijde hack vorige week niet legitieme e-mails worden verzonden over dit onderwerp  waarin Links staan met “oplossing” of “scan uw systeem” die lijken vanaf Kaseya te komen.

Kaseya en Westers sturen geen e-mails met links om eventuele problemen op te lossen. Wij adviseren u met nadruk om deze e-mail te verwijderen en niet op de links in de e-mail te klikken.

Zoals in eerdere berichten aangegeven is het platform van Westers niet getroffen door de cyberaanval en hebben wij afgelopen weken in nauw contact met Kaseya de ontwikkelingen gevolgd.

Naar verwachting zullen wij aankomend weekend volgens een uitgewerkte procedure ons beheerplatform weer gereed maken om weer in gebruik te nemen.

Kaseya heeft in de afgelopen dagen op zeer grote schaal onderzoek gedaan naar de hack en hiervoor een patch ontwikkeld, getest en beschikbaar ge maakt voor de klanten. Daarnaast heeft Kaseya direct de beveiliging op een aantal punten opgeschroefd en voor alle servers FireEye endpoint security beschikbaar gesteld als extra beveiligings-laag.

We zijn overtuigd van de grondigheid van het uitgevoerde onderzoek en de beschikbaar gestelde maatregelen om de komende dagen gefaseerd ons beheerplatform weer in gebruik te kunnen nemen.

Martijn Westers
Security Officer