Cyberaanval op Kaseya beheer systeem

Het beheerplatform van Westers Automatisering is gebaseerd op de software van Kaseya.

Gisteren zijn er cyberaanvallen gepleegd op diverse servers met deze Kaseya software wereldwijd in een poging om via deze software randsomware te verspreiden.

Wij zijn hier vrijdagavond 2 juli rond 22:00 uur van op de hoogte gesteld door Kaseya met de instructie om de servers waarop dit beheerplatform staat direct uit te schakelen. Dit heeft ons security team direct gedaan.

We kunnen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid concluderen dat deze maatregel tijdig is uitgevoerd en dat onze serveromgeving noch de systemen van onze klanten door deze cyberaanval zijn getroffen. Dit monitoren wij permanent middels de antivirus software.

Op dit moment staat ons team continu in contact met het security team van Kaseya en zijn we in afwachting van verdere procedures om de vermeende cyberaanval definitief te kunnen weren en ons platform weer in gebruik te kunnen nemen.

Dit doen wij vanzelfsprekend pas als voldoende zeker is dat onze systemen veilig weer in productie genomen kunnen worden.

In de tussenliggende tijd lopen uw systemen geen risico gerelateerd aan deze cyberaanval en kunt u de systemen normaal blijven gebruiken. Onze mogelijkheden om uw systemen te kunnen monitoren en beheren zijn nu vanzelfsprekend zeer beperkt.

Martijn Westers
Security Officer